Belbin© Teamrol management 

Belbin Teamrol Management is een wetenschappelijk onderbouwd middel om inzicht te krijgen in het functioneren van je management team.

De kracht van Belbin is dat leidinggevenden of managers zélf hun patronen herkennen, en daar op kunnen reflecteren. Daarna ligt de weg open voor effectieve samenwerking.

mail ons je vraag

Opzet teamtraject met Belbin

Een Belbin Teamrol Management traject is interessant voor leidinggevende teams of managementteams die zich gezamenlijk willen verbeteren om nog professioneler samen te werken.  

“In het kader van de teamontwikkeling van ons Managementteam hebben wij Annemarie en Babette gevraagd ons te begeleiden met het Management Traject. Ze hebben ons uitstekend begeleid.
In de praktijk heeft dit tot begrip voor elkaar geleid, en er wordt beter beoordeeld wie een bepaalde taak op zich kan nemen”.

gecertificeerd Belbib Gilde Nederland
Wij zijn geaccrediteerd voor het gebruiken en het geven van Belbin trainingen door CBM (Rob Groen) en zijn aangesloten bij het Belbin Gilde Nederland.
 

Hoe ziet een Belbin team management traject eruit: 

  • Intake – Persoonlijke vragenlijst 
Iedere deelnemer van het team krijgt een persoonlijke inlogcode en vult online de Belbin© vragenlijst in. Deze vragenlijst betreft het eigen zelfbeeld en een 360° graden feedback, ofwel: het beeld dat collega’s van de deelnemer hebben.
 
De Belbin rollen worden op twee manieren bepaald: enerzijds op basis van de individuele vragenlijst en anderzijds op de 360ºfeedback vragenlijst. 
Voor de 360ºfeedback methode schakel je je omgeving in. Je kiest minimaal vier personen uit je directe omgeving om een online vragenlijst in te vullen.
Deze gegevens worden gebundeld tot 1 rapportage. 
In een rapportage krijg je terugkoppeling over je zelfbeeld en over het beeld hoe anderen naar je kijken. Je leest erin wat je best passende teamrollen voor jouw zijn. Dit geeft inzicht én het levert gesprekstof op.
 
  • Sessie 1: Belbin rollen (4 uur)
We starten het traject met een gezamenlijke teamsessie waarin Teamrol management inzichtelijk wordt aan de hand van de verschillende Belbin rollen. Na de startsessie bespreken we de individuele uitkomsten van de vragenlijsten.

In het traject is er tevens veel ruimte voor reflectie.
 
  • Sessie 2: Teamindeling volgens Belbin (4 uur)
In deze sessie kijken we naar het teamprofiel. Belbin onderscheidde op basis van onderzoek bij managementteams negen teamrollen, en ontdekte dat teams het beste functioneren als zij alle rollen in zich hebben. We kijken naar aanwezige rollen en krachtenspel in het team. Ontbrekende rollen worden geborgd bij leden van het team om zo effectief en doelgericht mogelijk te blijven samenwerken.

Praktische informatie

  • Als aanvulling op het traject kunnen we desgewenst met elke deelnemer een individueel intakegesprek houden.
  • De inhoud van het programma en de aard van de onderdelen zijn afwisselend.
  • Investering op aanvraag, afhankelijk van de grote van het team. 
  • Wij zijn CRKBO gecertificeerd en kunnen deze training BTW vrij aanbieden indien uw organisatie hiervoor in aanmerking komt.
  • Voor opgave en informatie: Neem contact op met Annemarie Noordam, Annemarie@teamacademie.com of bellen op 06-21285743.

 

 

Annemarie Noordam

Annemarie@teamacademie.com
06-212 857 43

Babette van den Brink

babette@teamacademie.com
06- 205 373 22

Meer weten? Mail ons

Doelgericht
Communicatie
Creatieve Inspiratie

Team Academie Organisatie development

Stationsweg 70, 7941 HG Meppel
Telefoon: 06-20537322

kvk: 73451134 Noordam & Van den Brink

Noordam & van den Brink is opgenomen in het Register Instellingen met Team Academie omdat we voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.