We werken al 15 jaar met veel plezier ook voor bibliotheken

We begeleiden MT, teams, teamleiders en vrijwilligers.

Vrijwilligers
Academie

 
In een aantal provincies zijn wij een onderdeel van de Vrijwilligersacademie voor Bibliotheken. Iedere vrijwilliger wordt hierin 2 losse dagen getraind.
In de ochtend leren de vrijwilligers over de bibliotheeksystemen en doen ze inhoudelijke kennis op. 
In de middag maken wij ze wegwijs in de vele producten en diensten die de bibliotheek levert. Om ze vervolgens te motiveren ook de klanten hierop te attenderen op een prettige en laagdrempelige manier.

Het is een gevarieerd programma waar de deelnemers unaniem enthousiast over zijn! 

Project management
voor Bibliotheken

 
Samenwerken aan projecten terwijl je daar niet eerder uitleg of scholing over hebt gekregen kan best een uitdaging zijn. Zonde van de tijd ook als projectleden steeds opnieuw het wiel moeten gaan uitvinden, terwijl er al veel kennis en kunde in de bibliotheek aanwezig is.
In deze training van 3 dagen ga je aan de slag met:
  • Opzetten van een project
  • Medewerkers betrekken 
  • Aanwezige kennis ophalen
  • Logische project plannen schrijven
  • Tijdsplanningen maken
  • Belanghebbenden motiveren
  • Omgaan met tegenwerkingen. 

Meer weten? We geven je graag de naam van referenten. 

Meer informatie: mail ons!

Communicatie in bibliotheekteams


Zijn de klanten heel tevreden, maar loopt het achter de schermen nog niet zo lekker? Zijn er strubbelingen onderling bij de medewerkers of in het management team? We begeleiden jullie graag met kennis van zaken.

 

Wat blijft onder tafel wat openlijk bespreekbaar zou moeten zijn? Hoe verbeteren jullie de onderlinge sfeer? Is iedereen aanspreekbaar, of reageren mensen defensief op feedback? 

 

Wij begeleiden teamtrajecten bij diverse communicatieproblemen en onderlinge conflicten. Aanspreekbaar zijn op je werk moet immers normaal zijn, en gewoon kunnen. 
 

‘Oh leuk! Jullie zijn van die stukjes, toch?’

Regelmatig worden we met deze zin begroet in de bibliotheek. En inderdaad. Wij zijn van de ‘stukjes’.
We spelen klantsituaties na, zoomen in op details om het te verduidelijken en laten zien wat het effect is van een bepaalde actie of reactie naar de klant of collega.

 

En eerlijk is eerlijk: dat beelden we ook wel eens overdreven uit. Niet alleen omdat het dan veel duidelijker wordt, maar vooral omdat het stukken leuker is om naar te kijken. Zolang de deelnemers zich bewust worden van het effect van hun communicatie vinden wij het prima! Erbij en erom lachen maakt het alleen maar waardevol. 

 

Onze klanten over de bibliotheektrajecten

Voor onze 500 vrijwilligers hebben we een academie opgericht. Het praktijkgedeelte is voor rekening van Babette en Annemarie: klant benadering, klantlezen en profileren van de bibliotheek. Vol enthousiasme en gedrevenheid geven ze nieuwe verhelderende inzichten. Vanuit onze vrijwilligers zijn er enkel positieve berichten! Wij bevelen ze van harte aan.

De voorbeelden en rollenspellen waren zo herkenbaar en ze werden in een veilige setting gedaan. Iedereen herkende zichzelf en begreep hoe het ook anders kan. We werden ons bewust van het effect van gedrag zonder dat iets goed of fout was.
Als ik aan de trainingen terugdenk, denk ik aan enthousiasme, een veilig gevoel en enthousiaste en blije cursisten.

Bibliotheken voor wie wij werk(t)en

In onze nieuwsbrief schrijven we leuke artikelen over onze avonturen in de bibliotheek.

Wil je deze niet missen?