Discover teamtraject gedrag en drijfveren 

DISCOVER is een online analyse-instrument dat snel en laagdrempelig inzicht geeft in je persoonlijkheid, waar je staat, waar je naartoe kunt groeien en welke stappen daarvoor nodig zijn.

mail ons
Online invullen vragenlijst | Persoonlijke rapportage |  Teamwiel | Inclusief individueel terugkoppelgesprek per teamlid  | Teamtraining van 6 uur | Op uw of onze locatie in het historische stationsgebouw van Meppel | Intake vooraf met opdrachtgevers 

Opzet van een Discover traject

Zowel bij een teamtraject als bij een coaching is inzicht in je eigen gedrag en je drijfveren van waarde.

DISCOVER is een online analyse-instrument dat snel en laagdrempelig inzicht geeft in je persoonlijkheid, waar je staat, waar je naartoe kunt groeien en welke stappen daarvoor nodig zijn. Het rapport bestaat uit twee onderdelen:

 • Gedragsanalyse: Inzicht in hoe iemand zich gedraagt en wat dit betekent voor de onderlinge communicatie en samenwerking.
 • Drijfverenanalyse: Inzicht in wat iemand wil, nastreeft, enthousiast van wordt en waar juist desinteresse ligt.

Inzicht hierin maakt dat je gerichte stappen kunt zetten in je ontwikkeling omdat duidelijk wordt waar je potentieel, je kwaliteit en je valkuil ligt.

Wij zijn gecertificeerd door PLATO, waar we tevens de rapportages afnemen.

Een Discover traject geeft inzicht in jezelf, in de dynamiek van het team en in je teamleden.
We maken de samenwerking (weer) bespreekbaar. 

Hoe ziet een Discover traject er concreet uit?

Wij gebruiken voor dit traject twee onderdelen van het Discover instrument, namelijk:

De gedragsanalyse: geeft inzicht in hoe iemand zich gedraagt (wat je doet) en wat dit betekent voor de onderlinge communicatie en samenwerking. 

en

De drijfverenanalysegeeft inzicht in wat iemand wil, nastreeft, enthousiast van wordt (waarom je doet wat je doet) en waar juist desinteresse liggen.

De uitkomsten worden in 1 rapportage teruggegeven. 

 

 1. De teamleden vullen het instrument individueel online in. Qua tijdsinvestering vraagt dit ongeveer 30 minuten per persoon.
 2. Individueel terugkoppelgesprek. Na invulling ontvangen wij de Discover Rapportage en sturen deze naar de deelnemer. We plannen een individueel terugkoppelgesprek in. Dit kan zowel online als fysiek. Een terugkoppelgesprek duurt maximaal 1,5 uur.
 3. Teamdag met Discover teamwiel (6 uur). Het hele team is bijeen op deze dag. We geven inzicht in de verschillende communicatie stijlen en hoe deze elkaar kunnen versterken, maar ook onbedoeld kunnen verzwakken.
  We laten de dynamiek van het team zien in het Discover teamwiel. Dat wordt gemaakt op basis van de uitkomsten van de individuele Discover analyses van de teamleden. De specifieke kenmerken van het team worden zichtbaar en ook welke gewenste, maar ook ongewenste patronen er kunnen spelen.
  Hierdoor wordt duidelijk:
  – De ontwikkelingsrichting van het team.
  – Het potentieel qua samenwerken.
  – De kwaliteiten van het team.
  – De valkuilen van het team.

We begeleiden deze dag met kennis van zaken, de nodige humor en beeldende voorbeelden. Ons streven is een veilige setting waarin alles gezegd kan worden dat nodig is voor een prettige en professionele samenwerking.

 

Teamvragen

Tijdens de individuele terugkoppelgesprekken stellen we een aantal dezelfde vragen aan de teamleden over hoe ze de samenwerking beleven. Deze informatie nemen we mee in de onderwerpen van de teamdag. Daarom is er geen standaard programma voor deze dag. 

Referenties 

We hebben diverse referentieprojecten. Opdrachtgevers, telefoonnummers en contactpersonen leveren we graag op verzoek aan.

Praktische informatie

 • Voorafgaand aan een traject of aanvraag houden wij altijd een gesprek met de opdrachtgever/aanvrager. Dit gesprek kan ook eventueel via Teams of telefonisch. 
 • De terugkoppelgesprekken worden uitgevoerd door 1 trainer/coach per teamlid. 
 • De gezamenlijke teamdag wordt begeleid door twee trainers, beide zijn tevens opgeleid als trainingsacteurs.  
 • Tijdens de teamdag zijn er concrete praktijkgerichte en reflectieve oefeningen met elkaar. Er is tijd en ruimte voor persoonlijke en team ervaringen.
 • De inhoud van het programma en de aard van de oefeningen zijn afwisselend.
 • Bijdrage traject op aanvraag. Discover Rapportage nemen we af voor €195,- per persoon. Het teamwiel kost €75,- per team.  
 • Voor informatie: Neem contact op met Babette van den Brink of Annemarie Noordam. 

 

de trainers in dit traject zijn: 

(Soms werken we in een andere samenstelling met gewaardeerde collega’s.)

Trainer/coach/trainingsacteur

Annemarie Noordam

Annemarie@teamacademie.com
06-212 857 43

Trainer/coach/trainingsacteur

Babette van den Brink

babette@teamacademie.com
06- 205 373 22

Locatie 

De training kan op uw locatie plaatsvinden of in onze trainingsruimte op het station van Meppel. Een externe locatie draagt bij aan het teamgevoel, en de aandacht kan onverdeeld naar elkaar en naar jezelf gaan. 
Koffie/thee en wat lekkers is inclusief. Er is vrij parkeren en met de trein is nog gemakkelijker. 
Aan deze locatie zijn geen meerkosten verbonden. 

Aanmelden? stuur ons een mail

Doelgericht
Communicatie
Creatieve Inspiratie

Team Academie Organisatie development

Stationsweg 70, 7941 HG Meppel
Telefoon:
06-20537322 (Babette)
06-21285743 (Annemarie)

kvk: 73451134 Noordam & Van den Brink

Noordam & van den Brink is opgenomen in het Register Instellingen met Team Academie omdat we voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.