Feedbackexpert
in 1,5 dag

Het geven van zuivere feedback is een vaardigheid op zich.  Maar als de ontvanger van de feedback het persoonlijk opvat dan wordt het wel heel lastig om zaken bespreekbaar te maken. Op den duur zal niemand meer kritisch durven zijn op werk of werkwijze.

‘Een feedback training werkt niet’.

De klassieke feedbacktraining gaat vaak over de wijze waarop de feedback wordt gegeven. En dat heeft inderdaad invloed.
 
Wat echter veel meer invloed heeft is de manier waarop de feedback wordt ontvangen. Als de ander defensief reageert op dat wat jij wilt bespreken, dan kijk je de volgende keer wel uit. Terwijl werk issues of verschillen in de samenwerking ‘gewoon’ bespreekbaar zouden moeten zijn.
 
Wij zien vaak dat dit niet zo is. Bijvoorbeeld omdat de gever de ander niet wil kwetsen, of omdat de ontvanger zaken veel te persoonlijk neemt. 

Hoe aanspreekbaar ben jij op je werk of je werkwijze?

Feedback expert in 1,5 dag! 
 
We hebben het bij veel teams geïntroduceerd, en het werkt. Keer op keer.

Het geheim?
Leren om feedback, projecties, suggesties, advies of meningen van anderen niet persoonlijk te nemen. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Maar als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer ‘niet zien’. 
 
De sfeer in het team voelt veiliger. Er ontstaat een klimaat waarin mensen risico’s durven nemen, fouten mogen maken en daar ook om kunnen lachen en van leren. De samenwerking verbetert.
 
In 1,5 dag nemen we je team mee in de basisprincipes van psychologische veiligheid in teams.
Geen open deuren, zoals ‘je moet je kwetsbaar opstellen, dan komt het goed’.
We gaan juist een stap verder door antwoord te geven op de vraag: ‘hoe doe ik dat dan?’

Praktische informatie

  • Deze training wordt begeleid door twee trainers, beide zijn ook opgeleid als trainingsacteur.
  • Tijdens de training zijn er concrete praktijkgerichte en reflectieve oefeningen. Er is tijd en ruimte voor persoonlijke communicatievraagstukken als deze relevant zijn voor het team.
  • De inhoud van het programma en de aard van de oefeningen zijn afwisselend.
  • De training bestaat uit 1 basis dag (twee dagdelen) en een verdiepingsdagdeel. Tussen de eerste en tweede dag zit idealiter ongeveer 3 weken. 

 

“Wat een verrassende en helpende manier om naar feedback te kijken, we hebben allemaal een shift in ons denken moeten maken. En het werkt. We zijn opener geworden en de sfeer in het team is verbeterd.”
Leidinggevende overheidsinstelling

Doelgericht
Communicatie
Creatieve Inspiratie

Team Academie Organisatie development

Stationsweg 70, 7941 HG Meppel
Telefoon:
06-20537322 (Babette)
06-21285743 (Annemarie)

kvk: 73451134 Noordam & Van den Brink

Noordam & van den Brink is opgenomen in het Register Instellingen met Team Academie omdat we voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.