Belbin Teamrol Management is een wetenschappelijk onderbouwd middel om inzicht te krijgen in het functioneren van je management team.

De kracht van Belbin is dat leidinggevenden of managers zélf hun patronen herkennen, en daar op kunnen reflecteren. Daarna ligt de weg open voor effectieve samenwerking.

Volledig traject | op uw of op onze locatie in Meppel |  vanaf €4800,- excl. | gratis annuleren ivm corona

Hoe ziet een Belbin Teamrol Management traject eruit? 

Intake – Persoonlijke leervragen 
Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke inlogcode en vult online de Belbin© vragenlijst in. Deze vragenlijst betreft het zelfbeeld en een 360 graden feedback, ofwel: het beeld dat collega’s van de deelnemer hebben.
 
 
Sessie 1: Belbin rollen
We starten het traject met een gezamenlijke teamsessie waarin Teamrol management inzichtelijk wordt aan de hand van de verschillende Belbin rollen. Na de startsessie bespreken we de individuele uitkomsten van de vragenlijsten.
 
 
Sessie 2: Teamindeling volgens Belbin
In deze sessie kijken we naar het teamprofiel. Belbin onderscheidde op basis van onderzoek bij managementteams negen teamrollen, en ontdekte dat teams het beste functioneren als zij alle rollen in zich hebben. We kijken naar aanwezige rollen en krachtenspel in het team. Ontbrekende rollen worden geborgd bij leden van het team om zo effectief en doelgericht mogelijk te blijven samenwerken.

Voor wie is dit interessant? 

Een Belbin Teamrol Management traject is interessant voor leidinggevende teams of managementteams die zich gezamenlijk willen verbeteren om professioneel samen te werken.  

Certificering

Wij zijn geaccrediteerd voor het geven van Belbin trainingen door CBM (Rob Groen) en zijn aangesloten bij het Belbin Gilde Nederland.

Belbin onderscheidt op basis van onderzoek bij teams negen verschillende teamrollen en ontdekte dat teams het beste functioneren als alle rollen vervuld worden.

Rollen verkennen
 

Er zijn twee mogelijkheden om de Belbin rollen te bepalen: individueel en/of met 360ºfeedback.

Bij 360ºfeedback heb je je omgeving nodig. Jezelf en minimaal vier personen uit je directe omgeving vullen een online vragenlijst in.
Deze gegevens worden gebundeld tot een profiel.
In een rapportage krijg je terugkoppeling over zelfbeeld en het beeld hoe anderen naar je kijken en lees je wat je teamrollen zijn. Dit geeft jezelf inzichten en levert gesprekstof op. Daarna bespreek je de teamrollen van het team, in een brede context en wordt dit gekoppeld aan de dagelijkse praktijk en functioneren van het team. In het traject is er tevens veel ruimte voor reflectie.

Trainers

Annemarie Noordam
Bedrijfsopleidingen Trainer | Coach

Babette van den Brink
Trainer | Coach |Conflictcoach

Praktische informatie

Waar is het? 

Op uw of onze locatie.

Onze trainingszaal in Meppel staat tot uw beschikking en is ingericht volgens de laatste richtlijnen van het RIVM en de branche vereniging voor trainers, de NOBTRA.

De zaal is geschikt voor maximaal 10 personen, maar we laten niet meer dan 6 mensen toe op dit moment. Er is voldoende handdesinfectie aanwezig en de deurklinken worden met regelmaat schoongemaakt.

Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen.

Twijfel je vanwege corona? We annuleren de boeking kosteloos bij eventuele beperkende coronamaatregelen vanuit de overheid.

Doelgericht
Communicatie
Creatieve Inspiratie

Team Academie Organisatie development

Zomerdijk 9e – 7942 JR Meppel
Kantoor B@5

Telefoon: 0522-230461

kvk: 73451134 Noordam & Van den Brink

Noordam & van den Brink is opgenomen in het Register Instellingen met Team Academie omdat we voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.