Communiceren en reflecteren
 
In het dagelijks leven communiceren we volop met elkaar en veel communicatie bestaat uit actie en reactie. Iemand geeft zijn of haar mening en de ander reageert daarop terug met zijn of haar mening. Niets aan de hand en heel geschikt voor de dagelijks omgang met elkaar.
 
In een professionele organisatie en bij professionele samenwerking volstaat de actie-reactie-communicatie niet. Een professional moet zich bewust zijn van wat hij of zij zegt, waarom hij of zij het zegt, wat het beoogde doel is én hoe het bij de ander overkomt.
Dit lijkt eenvoudiger dan het is, om zo te communiceren moet iemand zich bewust zijn van zichzelf, van wat hij of zij wil zeggen, hoe en waarom hij of zij het zegt én hoe dit alles op de ander overkomt (mentaliseren). Dit laatste vraagt  inlevingsvermogen. Om je in te kunnen leven in een ander moet je vaak je eigen meningen en oordelen op dat moment terzijde schuiven.
 
Inleiding en begeleiding door deskundige op het gebied van bewustzijn, reflecteren en mentaliseren. 
 
De cursus start met een uitgebreide inleiding op het thema bewustzijn, reflecteren en mentaliseren gegeven door Karel Teune, klinisch psycholoog-psychotherapeut.  
 
‘In mijn spreekkamer en bij de coaching van leidinggevenden en teams zie ik dagelijks de gevolgen van gebrek aan reflectie. Het zorgt voor misverstanden, verkeerde interpretaties en veel frustraties bij zowel leidinggevenden als teamleden. 
Zonde, want bewustzijn, reflecteren en mentaliseren geven je veel inzicht in jezelf, in anderen en in de interactie tussen mensen die behulpzaam is om conflicten te voorkomen en wederzijds begrip te vergroten’.

 

Hiërarchische, zelfsturende en zelforganiserende teams
In alle teams, van hiërarchische teams tot zelfsturende of zelforganiserende teams, is het van groot belang dat alle teamleden de vaardigheden hebben om te reflecteren en te mentaliseren. Dit geldt zowel voor leidinggevenden als voor de medewerkers. Maar niet iedereen heeft dit van-huis-uit meegekregen of dit in een opleiding geleerd.
 
Waarom is reflecteren en mentaliseren belangrijk?
Reflecteren is een soort ‘kijken en luisteren naar jezelf’. Mensen die dit beheersen zijn prettig om mee samen te werken. Ze weten wat ze willen, kunnen duidelijk maken wat ze bedoelen en weten vanuit welke gevoelens en emoties ze reageren. Ze staan ook meer open voor feedback en nemen suggesties of feedback minder snel persoonlijk. Bovendien nemen ze over het algemeen ook de verantwoordelijkheid voor hun eigen aandeel in de communicatie en relatie en zijn bereid om te leren van ervaringen en inzichten.
 
Mentaliseren is juist een soort ‘kijken en luisteren naar de ander’. Mentaliseren doe je als je je verplaatst in de ander en je, zonder of met minimaal oordeel, openstelt voor wat de ander denkt, voelt en hoe de ander oordeelt.
Mentaliseren kun je gemakkelijk verwarren met projecteren waarbij iemand zijn eigen gedachten, gevoelens en oordelen op jouw ‘plakt’ en daar vervolgens op gaat reageren. Dat maakt de communicatie er meestal niet beter op. Mentaliseren zorgt juist voor meer onderling begrip. 
 
Mensen die goed kunnen mentaliseren zijn belangstellend, nieuwsgierig, kunnen ‘persoon en zaak’ goed onderscheiden en bieden ruimte om met verschillende meningen en gevoelens om te gaan. Er is bovendien een bereidheid om te leren van de ideeën en ervaringen van de ander.
 
Mis je dit in je team? Lees dan vooral verder. 
 
 
Werkwijze 
Tijdens de cursus krijgen de deelnemers de instrumenten en de kennis om de reflecterende en mentaliserende vaardigheden te vergroten bij zichzelf, maar ook bij andere teamleden. 
Het gaat dan bijvoorbeeld over het stellen van waardevrije en oordeelloze vragen, je mening en oordeel kunnen uitstellen, oprecht nieuwsgierig zijn naar anderen en proberen te begrijpen waarom iemand doet wat hij doet en zegt wat hij zegt. 
We rekken je denkkaders op en leren je hoe je dit bij anderen kunt stimuleren zonder betweterigheid of hiërarchische druk. 
 
Ook al richten we ons in eerste instantie op de voordelen in samenwerkingen en de zakelijke context, het werkt uiteraard ook voor je privéleven. 
 

Interesse? Mail Babette van den Brink voor meer informatie of een inschrijfformulier. 

Praktische informatie

Trainers

Karel Teune
Klinisch psycholoog - psychotherapeut

Annemarie Noordam
Bedrijfsopleidingen Trainer | Coach

Babette van den Brink
Trainer | Coach |Conflictcoach