Trainingen

Dit intensieve trainingsprogramma bestaat uit drie blokken met elk aan ander thema: ‘Inspirerend ontwerpen’, ‘Authentiek en congruent trainen’ en ‘Optimaal leerrendement in een groep’.

Inhoud
Elk blok bestaat uit een theoriegedeelte en uit trainersvaardigheden. Denk hierbij aan communicatie technieken, ondubbelzinnig geven van instructies, benoemen van groeps- en ontwikkelprocessen, wijze van presenteren, feedback geven en ontvangen, trainen met een trainingsacteur.

Persoonlijke aandacht
In elk blok krijg je is heel veel persoonlijke aandacht van de begeleiders. Je werkt en oefent veel in kleine groepjes zodat je zowel van de trainer als van je collega-deelnemers relevante input ontvangt.
In deze opleiding ontwerp je ook eigen trainersonderdelen die je direct kunt gebruiken voor je eigen organisatie. De ervaren trainers delen veel praktijkvoorbeelden en verhalen waar je je voordeel mee kunt doen.

 Blok 1  – Inspirerend ontwerpen
In dit blok ontwerp je een training. Hoe bouw je een training op, hoe bepaal je de leerdoelen, welke inspirerende werkvormen gebruik je en hoe hoe verhoog je het leerrendement van de deelnemers.

Blok 2 – Authentiek en congruent trainen
In dit blok gaat over jou als trainer. Ontdek je eigen authentieke trainersstijl en gebruik deze congruent en met zelfvertrouwen. We maken in dit blok gebruik van video feedback. Je gaat vooral aan het werk met jezelf als instrument: hoe gebruik je  je lichaamstaal, je stemgeluid en tonaliteit, je mindset. Alles om ontspannen in je rol als trainer te staan.

Blok 3 – Optimaal leerrendement in de groep
Als trainer herken je ondersteunende en afbrekende groepsprocessen. Je weet deze effectief te beïnvloeden. Soms blokkeren mensen in het ontwikkelen en uiten ze dit door weerstand. Je herkent deze weerstand en kunt deze adequaat ombuigen. Weerstand is vaak niets anders dan onhandige communicatie. Als trainer kun je er zijn voor je deelnemer door hem of haar ter zijde te staan door de juiste vragen te stellen.

 Je leert in deze Intensieve Train de Trainer: 

  • Je ontwerpt moeiteloos nieuwe trainingen/workshops/korte bijeenkomsten die afwisselend en interactief zijn
  • Je authentieke trainersstijl te ontwikkelen
  • Je natuurlijk overwicht te gebruiken
  • Op welke wijze jijzelf de training kan maken of breken en wat je daar aan kunt doen
  • Hoe groepen leren en groepsdynamiek werkt. Je herkent weerstand, en je weet wat je ermee doet
  • Technieken om de onderstroom bespreek te maken. Onderstroom is dat wat er wel is in een groep, maar niet bespreekbaar is. En wel degelijk invloed heeft
  • Technieken om op verschillende niveaus te communiceren (persoonlijk, meta, interpersoonlijk)
  • Een authentieke inspirerende TOP trainer te zijn.

Praktische informatie

Dit is een vierdaagse training (van 9.30 tot 17.00 uur), inclusief lunch. Tussen de bijeenkomsten zitten steeds drie weken zodat je de tijd hebt om trainersonderdelen voor te bereiden. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

Voor wie is dit interessant

Voor iedereen die in zijn/haar organisatie trainingen geeft of gaat geven. Voor startende trainers met een basisopleiding en voor trainers met de nodige vlieguren die een verdiepingsslag willen maken ten aanzien van hun eigen ontwikkeling en trainerschap.

Aanmelden als bedrijf

Deze vierdaagse is incompany (locatie kan intern of extern). Van te voren houden we een online intake met de contactpersoon op de beginsituatie te bepalen. Er wordt een digitale intake per deelnemer gehouden om de leerwens concreet te maken. Na deze intake volgt een voorbereidingsopdracht voor elke deelnemer.

Aanmelden als particulier

Open inschrijving: vanwege Corona zijn er geen actuele data. Via een mail aan annemarie@teamacademie.com kun je je vrijblijvend aanmelden. Je wordt op de hoogte gehouden van de eerstvolgende startdatum.

Afronding

Deelnemers ontvangen na afloop het Certificaat ‘Top Trainer’ van de Train Academie.