In twee dagen ben je klaar om comfortabel, vertrouwd en met je eigen unieke trainersstijl voor groepen te staan.
Je collega’s als deelnemers
Je wordt eigen gemaakt met het ontwerpen en opbouwen van trainingen om optimaal leerrendement te behalen bij je deelnemers, die bij intern trainerschap ook tevens je collega’s zijn. Dat vraagt een specifieke benadering. Je werkt zo veel mogelijk met organisatie-eigen casussen zodat je deze direct kunt toepassen in je eigen werkcontext.
Geen groep is gelijk, ook niet als iedereen bij dezelfde organisatie werkt. Deze onderlinge verschillen kun je ondervangen met een gedifferentieerd opleidingsraster. Je krijgt hiervan voorbeelden te zien en ontwerpt deze ook zelf.
Omgaan met weerstanden
‘Weerstand is niets anders dan onhandige communicatie’. Mooi gezegd, maar hoe ga je hier als trainer mee om? Het herkennen en (durven) benoemen is voor een trainer een basisvaardigheid om je training aan te laten sluiten bij je doelgroep. Hoe je dat doet, leer je hier.
 Je werkt in deze training veel in kleine groepen waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt. Daarnaast krijg je persoonlijke feedback en ondersteuning op je specifieke persoonlijke leerdoelen.
Ter voorbereiding van deze training is er een intake om de leerwensen helder te hebben. Daarnaast krijg je een voorbereidende opdracht, net als na de eerste dag. Je krijgt hier feedback op van de trainer.
Onderwerpen in deze tweedaagse:
  • Veiligheid en vertrouwen te creëren voor jezelf en je groep
  • Deelnemers uit te dagen om tot optimaal leerrendement te komen
  • Gedifferentieerd werken met een trainingsraster
  • Deelnemers betrekken en motiveren
  • Werkvormen ontwikkelen die op gericht zijn om kennis te verwerken
  • Om te gaan met je eigen spanning voor een groep
  • Comfortabel voor de groep in je eigen unieke trainersstijl
  • Omgaan met weerstand of onhandige communicatie
  • Je energie verdelen voor jezelf en de groep
  • De basis tips om een goede trainer te zijn

Praktische informatie

Dit is een tweedaagse training (van 9.30 tot 17.00 uur), inclusief lunch. Tussen deze twee dagen zit een periode van ongeveer 3 weken. De groep is maximaal 12 deelnemers.

Voor wie is dit interessant

Voor iedereen die in zijn/haar organisatie trainingen geeft of gaat geven.
Voor deze twee daagse heb je geen trainerservaring nodig. Ook voor (interne) trainers die al trainingen geven en behoefte hebben aan meer didactische achtergrond.

Aanmelden als bedrijf

Deze tweedaagse is in company (locatie kan zowel intern als extern). Van te voren krijg je als deelnemer een online intake om je trainerservaring te delen en je persoonlijke leerdoelen en wensen te inventariseren. Na deze intake volgt een voorbereidingsopdracht voor elke deelnemer.

Aanmelden als particulier

Open inschrijving: vanwege Corona zijn er geen actuele data. Via een mail aan annemarie@teamacademie.com kun je je vrijblijvend aanmelden. Je wordt op de hoogte gehouden van de eerstvolgende startdatum.

Afronding

Deelnemers ontvangen na afloop het Certificaat ‘Interne Trainer’ van de Train Academie.