Werken in een team, een zegen of een zorg? 

Het klinkt zo makkelijk, samenwerken. En dat is het vaak ook.
En soms niet. Op die momenten kan een teamcoach of een teambegeleider helderheid geven over ineffectieve communicatiepatronen.
Communicatie is de basis van elke samenwerking. Het is de sleutel om als team te ontwikkelen en te verbeteren. 

Team ontwikkeling

 
We werken vaak met medewerkers en teams waar het niet lekker loopt. Veelal is het de leidinggevende die bij ons aanklopt om de boel recht te trekken. Om het gezamenlijk te hebben over waar het echt over moet gaan.
 
Als een team niet goed samenwerkt, ligt de oorzaak vaak in de onderlinge communicatie. Medewerkers praten langs elkaar heen, begrijpen elkaar niet of halen oude koeien uit de sloot.
 
Team coaching zorgt voor onderling begrip en herstel van vertrouwen. Wij attenderen real time op ineffectieve communicatiepatronen. Zodat het doel van het team weer belangrijk is, en niet het gedoe.
 
Klik hier voor meer info over Team Coaching

Team intervisie

 

In deze online tijd is het extra belangrijk om goed contact te houden met je teamleden. Wil je daarbij ook de diepte in, en leren van en met elkaar? Laat je dan als team uitdagen door een professionele intervisie begeleider van de Team Academie. We dagen je uit een stap verder te gaan. 

 

 

Klik hier voor meer info over Team Coaching

Teams en verandering


Sta je met het je collega’s voor een verandering in werkwijze of  samenstelling? En geeft dat verdeeldheid in het team en/of de organisatie?

 

Boek onze flitsworkshop ‘Inzicht in verandering’. Deze workshop is laagdrempelig en zowel voor de veranderaar als degene die moeten veranderen van waarde.

 

Velen gingen je voor. En steeds weer zagen we mensen meer ontspannen in verandering staan. Je kunt het na deze workshop het nog steeds oneens zijn met de verandering, maar je begrijpt ook je emotionele reactie erop. En dat geeft lucht in de gespannen sfeer van verandering. 

 

Boek deze korte, energieke sessie als start van een verandertraject of als onderdeel van een teamdag. 

 

De flitsworkshop duurt 2,5 uur, is laagdrempelig, veilig, humoristisch, leuk en leerzaam. 

Klik hier voor meer informatie en tarieven

We werken ook graag voor bibliotheken 

 

 

Wij werken al ruim 16 jaar voor bibliotheken. We begeleiden directies, teams, teamleiders en vrijwilligers.

 

Wij hebben de veranderingen waar de bibliotheken de afgelopen jaren doorheen zijn gegaan van dichtbij meegemaakt. Van de boeken aantrekkelijk displayen zodat de klanten meer gaan snuffelen, tot het verdwijnen van de klassieke balies. We ondersteunen ook van harte de ontmoetingsfunctie in de bibliotheek. 

 

We geven o.a. intervisie aan leidinggevenden en teamleiders.
We trainen medewerkers in klantgerichtheid, samenwerking en profilering naar buiten.
We begeleiden bibliotheekteams in veranderingen en bij teamontwikkeling.
En we trainen vrijwilligers. 

 
Meer weten over ons aanbod voor bibliotheken?

De ZZP’er als ondernemer

 

 

Werk je als ZZP’er, maar voel je je nog geen ondernemer? Na de lockdown starten we met een programma speciaal voor de zzp’ ers onder ons. 

 

Voor jezelf werken is vaak een bewuste keuze, en soms ook niet. Vanuit welke gedachte je ook voor jezelf begonnen bent, je loopt vaak tegen dezelfde zaken aan.

Wij begeleiden je in twee dagen naar een ‘ondernemers mentaliteit’. Ondernemers zijn vaak een beetje eigenwijs. Doen de dingen net iets anders. Ze maken hun eigen keuzes over hoe en waaraan ze willen werken. 

 

Werk je voor jezelf, maar voel je je nog geen ondernemer? Wil je wel eens weten hoe anderen dat doen? 
We komen binnenkort met data om je in te schrijven. 

 

Mail ons voor data

Inzicht in teamrollen met Belbin        

 

 
De Team Academie is Belbin Teamrolmanagement gecertificeerd. Belbin geeft inzicht in het  functioneren in het team. Het model onderscheidt op basis van onderzoek bij teams negen verschillende teamrollen en gaat ervan uit dat teams het beste functioneren als alle rollen vervuld worden.
 
 
Middels 360 graden feedback krijg je inzicht in je eigen teamrollen en over hoe anderen jouw rol zien. Het geeft inzicht in patronen waardoor ruimte ontstaat voor begrip en verandering.
 
 
Mail ons voor data

Onze klanten over onze team interventies

We zijn prettig en deskundig begeleid in ons teamtraject. Inlevend waar mogelijk en confronterend waar nodig. De samenwerking is aanmerkelijk versterkt. Er ligt nu een stevige basis voor de toekomst. 
Ze zijn creatief, kunnen goed improviseren & bijsturen. Ze zijn altijd enthousiast, hebben lef, en voelen exact aan wat ik als klant nodig heb.

Niet eerder zo’n luchtige en grappige workshop gevolgd over veranderen! De vloer wordt beplakt en voor ik er erg in had speelt Babette de tegenstribbelende medewerker en Annemarie de teamleider.  De één daagt de ander uit te veranderen, omdat de organisatie dat nodig heeft. Humoristisch en veel tips om een constructief resultaat te boeken. 

In het kader van de teamontwikkeling van ons Managementteam hebben wij Annemarie en Babette gevraagd ons te begeleiden met het Belbin Management Traject. Ze hebben ons uitstekend begeleid.
In de praktijk heeft dit tot begrip voor elkaar geleid, en er wordt beter beoordeeld wie een bepaalde taak op zich kan nemen”.