Samenwerken in een team

Het klinkt zo makkelijk, samenwerken. En dat is het vaak ook.
En soms niet. Op die momenten kan een teamcoach of een teambegeleider helderheid geven over ineffectieve communicatiepatronen.
Communicatie is de basis van elke samenwerking. Het is de sleutel om als team te ontwikkelen en te verbeteren. 

Team ontwikkeltrajecten

 
We werken vaak met medewerkers en teams die een ontwikkelstap willen maken in hun samenwerking en onderlinge communicatie. Soms is de onderlinge sfeer verstoord, zijn er verwachtingen en teleurstellingen of is er een onveilige sfeer. 
 
Wij begeleiden teams en teamleden bij het aanleren van de vaardigheden die nodig zijn om constructief naar de communicatie vraagstukken te kijken. 
 
Zo bevorderen we onderling begrip en herstel van vertrouwen. 
We hebben diverse aanvliegroutes voor de ontwikkeltrajecten. Afhankelijk van de vraagstelling adviseren we de best passende route. 
 
Mail ons voor meer info

Team intervisie

 

In deze online tijd is het extra belangrijk om goed contact te houden met je teamleden. Wil je daarbij ook de diepte in, en leren van en met elkaar? En de verbinding versterken in het team?

We begeleiden intervisie groepen om veilig met elkaar te leren en te ontwikkelen. 
De ontwikkelthema’s kunnen door de intervisieleden worden ingebracht, of door ons worden aangeleverd. 

 

Intervisie vraagt commitment. Je investeert tijd en moeite en krijgt daar reflectie, steun, inzicht en verbinding voor terug.

 

Wij begeleiden dit met veel zorg en aandacht. 

Mail ons voor meer info

Teams in verandering


Sta je met je collega’s voor een verandering in werkwijze of  samenstelling? En geeft dat verdeeldheid in het team en/of de organisatie?

 

Met de workshop ‘Inzicht in verandering’ geven we laagdrempelig inzicht in hoe mensen omgaan met opgelegde verandering en hoe je hier als veranderaar mee om kunt gaan. 

 

Deze workshop is los te volgen bijvoorbeeld als start van een verandertraject of op een teamdag. De duur is dan 2,5 uur.

We bieden deze workshop ook aan als onderdeel van een veranderprogramma van 1 of 2 dagen. 

Meer lezen? Klik hier!

Onze klanten over onze team interventies

We zijn prettig en deskundig begeleid in ons teamtraject. Inlevend waar mogelijk en confronterend waar nodig. De samenwerking is aanmerkelijk versterkt. Er ligt nu een stevige basis voor de toekomst. 

In het kader van de teamontwikkeling van ons Managementteam hebben wij Annemarie en Babette gevraagd ons te begeleiden met het Management Traject. Ze hebben ons uitstekend begeleid.
In de praktijk heeft dit tot begrip voor elkaar geleid, en er wordt beter beoordeeld wie een bepaalde taak op zich kan nemen”.

Ze zijn creatief, kunnen goed improviseren & bijsturen. Ze zijn altijd enthousiast, hebben lef, en voelen exact aan wat ik als klant nodig heb.

Niet eerder zo’n luchtige en grappige workshop gevolgd over veranderen! De vloer wordt beplakt en voor ik er erg in had speelt Babette de tegenstribbelende medewerker en Annemarie de teamleider.  De één daagt de ander uit te veranderen, omdat de organisatie dat nodig heeft. Humoristisch en veel tips om een constructief resultaat te boeken.