Contact op 1,5 meter

Het virus is nog niet weg. We gaan waarschijnlijk nog een tijd te maken houden met maatregelen die gemakkelijk klantcontact in de weg staan. 
Bezoekers zijn niet altijd goed op de hoogte van de geldende maatregelen. Om dit goed over te kunnen brengen en heldere uitleg te geven, én goed contact te hebben met de klant op 1,5 meter hebben is deze training ontworpen. 
 
Onderwerpen in deze training zijn: 

Helder communiceren 

De maatregelen die gelden in de bibliotheek zijn niet altijd even duidelijk. Vanaf het begroeten, het attenderen op handontsmetting tot het afstand houden ook als de klant dit niet doet, vraagt om heldere communicatie. En een zelfverzekerde en assertieve houding. Wij begeleiden je dit op natuurlijke wijze te doen. 
 

 Aanspreken vs attenderen 

Het is vaak de toon die de muziek maakt. De wijze van communiceren is van grote invloed op de manier waarop de bezoeker de boodschap ontvangt. Het verschil tussen iemand aanspreken en iemand attenderen laten we je ervaren. Spelen met de manier waarop je iets zegt maakt veel verschil. Een vleugje humor hier en daar ook. 
 

Collectief veiligheidsgevoel

Nu is het meer dan ooit belangrijk om te zorgen voor je eigen veiligheid en dat van je collega’s en klanten.
Een manier om dit te doen is ‘preventief communiceren’. Dus voordat de onveilige situatie ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan het wegsturen van klanten die erg verkouden zijn. Of omgaan met klanten die tóch te dicht bijkomen of in groepjes bij elkaar staan.
De regels communiceren en duidelijk grenzen aangeven zorgt ervoor dat bibliotheken veilig open kunnen blijven. Wij geven voorbeelden, tekst & taal en manieren waarop je dit natuurlijk en gemakkelijk kunt doen. 
 
 
Praktische informatie

 

Aantal: We werken in kleine groepen van maximaal 6 tot 8 personen, mits voldoende onderlinge afstand gegarandeerd is. 
 
Werkwijze: We doen geen klassieke rollenspellen, maar dagen je uit de trainers te souffleren om de aangeboden communicatieve vaardigheden eigen te maken. Dit maakt deelname laagdrempelig, veilig en ontspannen. 
 
Tijd: 3 uur
 
Locatie: We werken op locatie naar keuze, in bibliotheken buiten sluitingstijden of in onze eigen trainingsruimte in Meppel. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 10 personen inclusief de trainers. Koffie/thee is inclusief en vrij parkeren voor €75,- per dagdeel. 
 
Investering: €500,- excl. BTW en reiskosten. Bij meerdere groepen geven we een korting van €100,-* euro op de tweede workshop op dezelfde dag.
*aanbieding is geldig voor boekingen tot 31/12/2020. 
 
Terug naar de bibliotheek pagina