Het virus is nog niet weg. We gaan nog een tijd te maken houden met maatregelen die gemakkelijk klantcontact in de weg staan. 
In de aankomende periode komen daar waarschijnlijk nog aan aantal uitdagingen bij. Hoe gaat het lopen met de vaccinaties? Heb je straks een bewijs nodig om de bibliotheek, openbare ruimte, ect, in te mogen? Blijft het mondmasker verplicht?’ We weten het nog niet. 

Wat we wél weten is dat er veel gevraagd wordt van bezoekers en ook van medewerkers. De energie raakt op, en het geduld soms ook. We trainen medewerkers van openbare diensten zoals bibliotheken in omgaan met de regels, je eigen energie bewaren en duidelijk te communiceren met klanten. 
We werken met situaties van de deelnemers dus het sluit altijd aan. 
 
Interesse? Deze aanbieding is nog te boeken zolang de lockdown duurt.  
De uitvoering dient plaats te vinden voor maart 2021. 
 

Onderwerpen in deze 1,5 meter training zijn:

Collectief veiligheidsgevoel
Nu is het meer dan ooit belangrijk om te zorgen voor je eigen veiligheid en dat van je collega’s en klanten. Een manier om dit te doen is ‘preventief communiceren’. Dus voordat de onveilige situatie ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan het wegsturen van klanten die erg verkouden zijn. Of omgaan met klanten die toch te dicht bij komen of in groepjes bij elkaar gaan staan. De regels communiceren en duidelijk grenzen aangeven zorgt ervoor dat jullie veilig open kunnen blijven. We geven voorbeelden, tekst en taal en manieren waarop je dit natuurlijk en gemakkelijk kunt doen.

Helder communiceren 
De maatregelen die gelden in de openbare gelegenheden zoals de bibliotheek zijn niet altijd even duidelijk. Vanaf het begroeten, het attenderen op handontsmetting, afstand houden ook als de klant dat niet doet, vraagt om heldere communicatie en een zelfverzekerde en assertieve houding. Wij begeleiden je dit op natuurlijke wijze te doen.

Aanspreken vs attenderen 
Het is vaak de toon die de muziek maakt. De wijze van communiceren is van grote invloed op de manier waarop de bezoeker de boodschap ontvangt. Het is nu ook van belang de emoties van de klant op te vangen om daarmee voorkomen dat het onbedoeld escaleert. We laten je ervaren wat het effect is van verschillende manieren van aanspeken en attenderen.

‘Klinkt leuk, maar ik haat rollenspelen..’

Dat komt goed uit, want daar houden we zelf ook niet zo van!

We doen daarom geen klassieke rollenspellen, maar dagen de deelnemers wel uit om vanuit hun eigen plek in de groep het gesprek met de trainers te voeren. Deelname is hierdoor laagdrempelig, veilig en ontspannen. Daardoor lachen we ook veel.

 
 

Praktische informatie

Aantal: We werken in kleine groepen van maximaal 6 tot 8 personen, mits voldoende onderlinge afstand gegarandeerd is.
Werkwijze: We doen geen klassieke rollenspellen, maar dagen je uit de trainers te souffleren om de aangeboden communicatieve vaardigheden eigen te maken. Dit maakt deelname laagdrempelig, veilig en ontspannen.
Tijd: 3 uur
Locatie: We werken op locatie naar keuze of in onze eigen trainingsruimte in Meppel. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 10 personen inclusief de trainers. Koffie/thee is inclusief en vrij parkeren voor €75,- per dagdeel.
Investering: €500,- excl. BTW en reiskosten. Bij meerdere groepen geven we een korting van €100,-* euro op de tweede workshop op dezelfde dag.

*aanbieding is geldig voor boekingen tot 28 februari 2021.
 
Terug naar de bibliotheek pagina