Verbeter de onderlinge communicatie

Communicatie in teams is vaak een hot topic. Het is er niet, of juist veel te veel. Het is onduidelijk of te zakelijk. Communiceren is een vaardigheid op zich. 

De kwaliteit van de communicatie in een team of tussen mensen geeft veel inzicht in patronen en werkwijzen in het team. Interessant dus om dit te onderzoeken. 

Communicatie verbeter je meestal niet door een reguliere feedback training.  

De klassieke feedbacktraining gaat vaak over de wijze waarop communicatie en feedback wordt gegeven. En dat heeft inderdaad invloed. 
Nog veel meer van invloed is de manier waarop de communicatie of feedback wordt ontvangen.
Daarin zijn ook vaak patronen te herkennen. Bijvoorbeeld defensieve of passieve reacties. Of juist de aanval zoeken zodat degene die iets wil bespreken zich wel twee keer bedenkt.
Onze overtuiging is dat werk en werkwijze en verschillen in samenwerking ‘gewoon’ bespreekbaar moeten zijn. Als dit niet zo is, dan begeleiden we jullie graag. 
Verbeter de onderlinge samenwerking
We hebben veel teams begeleid met veel verschillende communicatiepatronen. Teams die volledig vast zaten, en teams die aan de oppervlakte prima functioneerden, maar nergens de scherpe randjes meer van opzochten. 
Zonde, vinden wij. Het kan zo veel creatiever, leuker en veiliger.

Het geheim?
Leren om communicatie, feedback, projecties, suggesties, advies of meningen van anderen niet persoonlijk te nemen. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Maar als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer ‘niet zien’. 
De sfeer in het team wordt er veiliger door. Er ontstaat een klimaat waarin mensen risico’s durven nemen, fouten mogen maken en daar met elkaar van leren. De samenwerking verbetert.
We nemen je mee in de basisprincipes van communicatie in teams. Open deuren laten we links liggen. Dit is een traject waar je als team echt verder mee kunt.

Voor wie is dit interessant?

  • Voor teams die een stap verder willen in de teamsamenwerking en aanlopen tegen verschillen in communicatie.
  • Voor teamleiders, leidinggevenden, veranderaars, adviseurs.

“Wat een verrassende en helpende manier om naar communicatie te kijken, we hebben allemaal een shift in ons denken moeten maken. En het werkt. We zijn opener geworden en de sfeer in het team is verbeterd.”
Leidinggevende overheidsinstelling

Meer weten? stuur ons een mail

Doelgericht
Communicatie
Creatieve Inspiratie

Team Academie Organisatie development

Stationsweg 70, 7941 HG Meppel
Telefoon:
06-20537322 (Babette)
06-21285743 (Annemarie)

kvk: 73451134 Noordam & Van den Brink

Noordam & van den Brink is opgenomen in het Register Instellingen met Team Academie omdat we voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.