Hartelijke welkom
op 1,5 meter

 
Het virus is nog niet weg. We gaan waarschijnlijk nog een tijd te maken houden met maatregelen die gemakkelijk klantcontact in de weg staan.
Bezoekers begrijpen niet altijd welke maatregelen gelden voor de bibliotheek. Om dit goed over te kunnen brengen en heldere uitleg te geven, én goed contact te hebben met de klant op 1,5 meter hebben we de training: ‘Contact op 1,5 meter in de bibliotheek’.
Ja, ik wil meer weten over deze training

Product Promotie

Bibliotheken hebben een mooi en volledig aanbod naast het reguliere en online boek. En gelukkig maar gezien de missie van de bibliotheek: bijdragen aan ieders persoonlijke ontwikkeling.

In de praktijk blijkt echter te vaak dat veel klanten het aanbod van de bibliotheek niet kennen. Onbekend maakt onbemind, dus hoog tijd om de klanten te attenderen op al dat moois!

Ja, ik wil meer weten over deze training

Vrijwilligers Academie

In bibliotheken zijn vrijwilligers een belangrijke ondersteuning bij het bieden van service aan de klant. Bij het taalhuis, educatieve activiteiten of in de frontoffice van de bibliotheek, ze vertegenwoordigen de bibliotheek met hart en ziel. Hoe leuk is het om de vrijwilligers training aan te bieden waardoor ze nog beter de bibliotheek kunnen vertegenwoordigen?

Onze trainingen zijn informatief, luchtig, leuk en bevatten veel humor. Vooral voor vrijwilligers vinden we dat belangrijk. Ze besteden immers hun vrije tijd aan het bibliotheekwerk.

Meer info

Vrijwilligers Academie

In de provincie Drenthe en Groningen zijn wij een vast onderdeel van de Vrijwilligersacademie voor Bibliotheken. Iedere vrijwilliger wordt hierin 2 dagen getraind. We maken ze wegwijs in de vele producten en diensten die de bibliotheek levert. Om vervolgens ook de klanten hierop te attenderen op een prettige en laagdrempelige manier.

Een gevarieerd programma waar de deelnemers unaniem enthousiast over zijn.

‘Binnen onze organisatie werken ruim 500 vrijwilligers waar we de academie voor hebben opgericht. Het praktijkgedeelte is voor rekening van Babette en Annemarie van de Train Academie. Klant benadering, klantlezen en profileren van de bibliotheek. Op aangename wijze klanten attenderen op de veelheid die onze bibliotheken te bieden heeft. Vol passie, enthousiasme en gedrevenheid geven Babette en Annemarie de trainingen, ze geven nieuwe verhelderende inzichten. Vanuit onze vrijwilligers zijn er enkel positieve berichten! Wij bevelen de Train Academie van harte aan.’

Jannie Scheerstra, Personeelsadviseur Biblionet Drenthe

we doen nog meer

Communicatie trajecten

Zijn de klanten heel tevreden, maar loopt het achter de schermen niet zo lekker? Zijn er strubbelingen onderling of in het team? Dan is een communicatietraject een idee. Wat blijft onder tafel wat openlijk bespreekbaar zou moeten zijn? Hoe verbetert de onderlinge sfeer?

Wij begeleiden teamtrajecten bij diverse communicatieproblemen en onderlinge conflicten. We stellen de kaders helder, en maken de belangen weer zichtbaar.

waar zijn wij al geweest

In onze nieuwsbrief schrijven we leuke artikelen over onze avonturen in de bibliotheek.

Wil je deze niet missen?