In deze bootcamp maak je kennis met veel verschillende werkvormen. De trainers demonstreren diverse mogelijkheden en met je groep vertaal je deze naar je eigen werkcontext.

De context en de nabespreking
Naast het ontwerpen van de werkvorm is er aandacht aan de werkvorm context. Dit is de wijze waarop je de werkvorm inzet.
Je onderzoekt per werkvorm hoe je deze afstemt op de verschillende beginsituaties van de deelnemers. Bij elke werkvorm zie je verschillende wijzes van nabespreking. Soms laat je de nabespreking juist door de deelnemers zelf doen, en in andere gevallen is het verstandig om expertise toe te voegen als trainer. We laten je zien hoe je de best passende manier kiest.

Trainersdilemma’s
De uitspraak van Cruijff gaat ook bij trainen op: ‘elk voordeel heb z’n nadeel’. Als trainer loop je ook continue tegen dilemma’s aan.

Wat doe je bijvoorbeeld als een werkvorm opeens veel langer blijkt te duren dan je had gepland? En wat als deelnemers maar met moeite in beweging komen?  We hebben hiervoor heel veel handige tips.
Door zelf de werkvormen te ervaren, haal je alles uit deze dag om met inspiratie zelf aan de slag te gaan.

 Je leert in deze Werkvormen Bootcamp: 

  • veiligheid op te bouwen in de groep zodat deelnemers open staan voor interactie
  • te kiezen voor de juiste werkvorm afgestemd op de leerdoelen
  • op welke wijze je een werkvorm opzet en inricht voor de deelnemers
  • de werkvorm zorgvuldig te begeleiden
  • de differentie mogelijkheden van werkvormen
  • diverse manieren van nabespreken en afsluiten van een werkvorm en het borgen van het geleerde
  • op creatieve wijze werkvormen passend maken voor jouw specifieke doelgroep/trainersvraag
  • oplossingen voor dilemma’s bij werkvormen
  • online werkvormen (indien van toepassing)

Praktische informatie

Dit is een bootcamp van 1 dag (van 10.00 tot 16.00 uur).
Groep is maximaal 12 deelnemers.

Voor iedereen die met groepen werkt en/of voor groepen staat. Je bent een ervaren trainer en wilt je repertoire uitbreiden. Of je bent een startende trainer en wilt je breed oriënteren op verschillende werkvormen. Je bent in ieder geval nieuwsgierig naar nieuwe werkvormen en hebt behoefte aan inspiratie om het eens anders te doen. 

In company: deze dag wordt in company verzorgd (locatie intern of extern). Vooraf vindt een intake plaats met de contactpersoon om de beginsituatie te bepalen en in welke mate er gewerkt wordt met diverse werkvormen. Daarnaast volgt een digitale intake per deelnemer om de leerwensen concreet te maken.

Mail Annemarie