Professioneel communiceren in de samenwerking

“Laat me eerlijk zijn, ik bedoel dit niet persoonlijk, maar…”

Hoewel de meeste mensen heus wel begrijpen dat deze zin niet persoonlijk bedoeld is, ervaren we het vaak wel zo. Dit kan leiden tot defensieve reacties of terugtrekking, waardoor een goed gesprek moeilijker wordt. Hierdoor gaat veel communicatie verloren of blijft het onderhuids broeien.

Al ruim twee jaar werken we met een zelfontwikkelde methodiek die de onderlinge communicatie en de individuele communicatie op een hoger niveau tilt. De kern is om professioneel over werk en werkwijze te communiceren zonder dit persoonlijk op te vatten.

Dit klinkt eenvoudig, maar in de praktijk blijkt het nogal lastig.
Daarom richten we ons vooral op de vraag: hoe kun je voorkomen dat je communicatie toch persoonlijk opvat?

Deze methodiek kun je individueel eigen maken, maar het heeft ook een positief effect op het team als geheel. Je zult merken dat de communicatie verdiept en dat je gemakkelijker kunt praten over onzekerheden op je werk. Je hoeft niet meer zo op je woorden te letten, en anderen hoeven dat ook niet meer bij jou. Hierdoor ontstaat er meer ontspanning in de communicatie, zélfs bij lastige onderwerpen.

Is het een snelle oplossing? Nee, dat helaas niet.
Het vereist inzet, oefening en zelfreflectie. Maar als het lukt, heb je goud in handen, zowel individueel als in het team!
Communiceren wordt veel gemakkelijker wanneer je van reactiepatronen naar bewustzijn gaat.

Het scheelt bovendien bakken met energie die je veel beter aan je werk kunt besteden. Of gewoon lekker aan jezelf.

Wil je hier meer over weten of denk je dat dit interessant is voor jouw team? Bel ons dan, we komen graag langs. Of stuur een e-mail en vraag naar onze brochure over Professioneel communiceren in de samenwerking.

Deze website maakt gebruikt van Cookies voor analytische gegevens van onze bezoekers. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacy.