‘Echte’ doelen geven energie

We sluiten de 8 daagse training Chetana af met het zogenoemde ‘doelen’ weekeinde. Best een belangrijk onderwerp want mensen zonder doelen of met onduidelijke doelen hebben geen richting en handelen vaak willekeurig. Er kunnen dan gemakkelijk tegenstrijdige beslissingen ontstaan, of dubbele agenda’s.

Het stellen van doelen en je ermee kunnen verbinden, kan heel bepalend zijn voor de kwaliteit van iemands leven. Als je je doel weet, is je intentie duidelijk en weet je je focus. Je kunt dan makkelijker, duidelijker ‘ja’ of ‘nee’ zeggen bij alles wat er op je afkomt in het leven.

Je kunt doelen hebben die bewust of onbewust bepaalt zijn door anderen, gebaseerd op gebeurtenissen in het verleden. Bijvoorbeeld dat je leraar wordt, omdat je moeder dat zo’n mooi beroep vond. Of dat je het bedrijf van je ouders overneemt, omdat je dat van kleins af aan gehoord hebt en het van je verwacht wordt.
Zo kun je ook doelen kiezen als een reactie op iets uit het verleden bijv.: een rijke zakenman of vrouw willen zijn omdat je nooit meer geldzorgen wil, vanuit een arme jeugd.

Ook deze ‘door anderen bepaalde doelen’ geven richting aan je leven, je kunt je handelingen en beslissingen erop afstemmen. Maar op den duur zal het niet zoveel voldoening en zelfontwikkeling geven als een echt ‘eigen gekozen doel’.
Activiteiten die niet ‘echt’ zelf gekozen zijn verlopen moeizaam, je gaat er op den duur tegen opzien en de tijd sleept zich voort. Vaak wil je jezelf belonen voor de moeite die het vraagt met een andere plezierige activiteit. En zo verplaats je ongemerkt je doel.


Wil je meedoen aan deze training? De volgende editie start eind oktober 2023

Bel of mail gerust voor meer informatie.

Deze website maakt gebruikt van Cookies voor analytische gegevens van onze bezoekers. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacy.