De ervaring van een deelnemer

Een van de deelnemers van de training chetana deelde met ons haar ervaring. Ze is leidinggevende in de zorg en heeft er zowel privé als professioneel veel aan gehad

“De training kwam op een goed moment in mijn leven, ik had het gevoel dat ik vast zat en niet echt verder kwam, terwijl ik wel verder wilde. Ik was aan het overleven en stelde steeds de vraag: ‘doe ik wel wat ik wil doen’?

Ik functioneerde prima en toch merkte ik dat er dingen voor mij niet klopten. Dat ik een kant op ging die ik eigenlijk niet wilde. Ik had het gevoel dat ik in cirkeltjes draaide.

In andere coaching sessies werd me wel duidelijk waar het ongeveer zat waardoor ik niet verder kwam, maar ik was er nog niet eerder aan toe om echt naar mezelf te kijken. Dat vond ik te spannend nog. De oorzaak van mijn cirkeltjes draaien pakte ik daardoor niet aan.
Chetana was voor mij wat dit betreft nieuw, hierdoor ging ik wel naar de oorzaak. Ik noemde dat ‘de beginknoopjes’. Door daar erkenning aan te geven heb ik de knoopjes ontward. Ik heb me overgegeven aan de training en het materiaal. Dit vroeg vertrouwen en open staan, maar het heeft me veel meer gebracht dan ik had kunnen vermoeden.

Het materiaal is een doelgericht stappenplan en het brengt je steeds een stap verder. Dat heeft een beginpunt, en een eindpunt. Je moet alle stappen doorlopen. Ze zijn uiteindelijk allemaal belangrijk en zorgen dat je steeds verder gaat in je ontwikkeling. Je zou ook kunnen zeggen dat je er steeds laagjes vanaf haalt. Je komt echt bij de kern en ruimt op wat allemaal niet van jou is, of wat je belemmert te doen wat je wilt doen. Acht dagen is lang maar ik heb daardoor wel alle stappen kunnen doen en dat was heel waardevol voor mij.”

Deze website maakt gebruikt van Cookies voor analytische gegevens van onze bezoekers. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacy.