Hoe je met 1 zin veel gedoe voorkomt

‘Mag ik je kritiek geven?’ vraagt hij. Ik denk bliksemsnel na. Kritiek nog wel. Hmm. Ik heb het ontwerp nog niet helemaal uitgedacht. Kritiek (of feedback, geef het maar een naam) kan dan ook verlammend werken. Aan de andere kant helpt zijn professionele blik me waarschijnlijk bij het omzomen van de rafelige randjes waar ik nu nog mee zit.
En ik vertrouw hem en besluit het woord kritiek niet te letterlijk te nemen. Dus ik zeg: ‘tuurlijk, waarom niet?’. Wat volgt is een fijn gesprek met diepe inzichten.
Ik bedank hem voor de toestemming die hij vroeg om los te barsten. Daardoor kon ik zijn ongezouten mening goed op waarde schatten. Zonder die zin was ik waarschijnlijk in de verdediging gegaan. Dan had ik heel wat bruikbare tips gemist.
‘Trouwens, doe er mee wat je wilt, hoor!’ zegt hij bij het afscheid. En dat doe ik maar al te graag.
Communicatie bespreekbaar maken. Checken of je mening eigenlijk wel gewenst is. Kleine moeite, groot effect. En het voorkomt een hoop gedoe.
Deze website maakt gebruikt van Cookies voor analytische gegevens van onze bezoekers. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacy.