Flapover stress

 
De standaard uitrusting van een trainer is natuurlijk… de flapover. Waar zouden we zijn zonder.
Hoe vaak hebben we groepen op weg gestuurd met een leeg vel en een opdracht. ‘Ga het maar in groepjes uitwerken’. Niets mis mee. Maar ook een beetje saai. En vaak heeft zo’n groepje dan best zinnig zitten discussiëren maar komen ze terug met hooguit drie woorden op de flap.
 
Onze eerste opdracht na de zomer was het begeleiden van een groep van 100 mensen bij hun teamdag. Deze groepsgrootte dwong ons ertoe ook in groepjes uiteen te gaan. De opdracht moest superduidelijk zijn want de antwoorden waren van belang voor een vervolgtraject. Drie woorden op een flap zouden niet voldoende zijn.
 
We bedachten de invulflap. Kleurrijk, duidelijk en de groep wist precies wat er verwacht werd. Het was bijzonder om te zien hoe de groepen zich op de flappen storten. Met hele mooie volledige uitkomsten! Precies wat we wilden.
 
Zo’n voorbereide flap werkt ook goed tegen wit papier angst. Mensen werden direct creatief. Er werd menig tekening bijgeplaatst.
Voor ons als trainers was het fijn werken. Wij konden onze aandacht geven aan de aanwezigen ipv aan de opdracht.
 
 
 
Hartelijke groeten,
Annemarie & Babette
 

TEAM ACADEMIE werkt al 16 jaar aan communicatie & omgang met elkaar in teams. Je kunt de Team Academie vragen voor het trainen van vaardigheden om professioneel en met plezier samen te werken. Ook verzorgen we bijeenkomsten en congressen.
Zowel Annemarie als Babette werken als coach en teamcoach en verbinden zich graag aan intervisie en supervisie teams waardoor de samenwerking, werksfeer en het werkplezier gegarandeerd verbeterd.


Het is onze missie om teams veilig, professioneel, en met plezier te laten samenwerken. Meer info vind je op www.teamacademie.com.

Deze website maakt gebruikt van Cookies voor analytische gegevens van onze bezoekers. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacy.