Omgaan met verschillen

Zoveel mensen, zoveel meningen. Samenwerken is vaak leuk en inspirerend, en kan ook ingewikkeld en confronterend zijn. Maar als we allemaal hetzelfde denken en belangrijk vinden, lijkt het wellicht op een prima samenwerking, maar op de lange termijn schiet het toch niet zoveel op. Verschillen zorgen voor reuring, voor ruimte, voor nieuwe ideeën.

Je kunt verschillen als lastig afdoen, maar veel interessanter is het om als team om te gaan met de verschillen. Kun je het hebben dat iemand anders, of het hele team, anders denkt dan jij? Of maakt het je onzeker en ongemakkelijk?

Ga eens als team in gesprek met elkaar over jullie verschillen. Of oefenen eens bij het koffieapparaat. Gewoon van: ‘he, jij doet of denkt anders dan ik, vertel eens…hoe zit dat?’. Het komt de werksfeer zeker ten goede als de verschillen er gewoon kunnen zijn.

Hartelijke groeten,

Annemarie & Babette

TEAM ACADEMIE werkt al 16 jaar aan communicatie & omgang met elkaar in teams. Je kunt de Team Academie vragen voor het trainen van vaardigheden om professioneel en met plezier samen te werken. 
Zowel Annemarie als Babette werken als coach en teamcoach en verbinden zich voor langere tijd aan intervisie en supervisie teams. Een jaar lang elke maand een bijeenkomst, waarna de samenwerking, werksfeer en het werkplezier gegarandeerd verbeterd.
Het is onze missie om teams veilig, professioneel, en met plezier te laten samenwerken. Meer info vind je op www.teamacademie.com.

Deze website maakt gebruikt van Cookies voor analytische gegevens van onze bezoekers. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacy.